Győztesek a Logisztikai Csapatbajnokságon

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja elsőként az országban, hagyomány teremtő céllal országos szintű logisztikai csapatbajnokságot hirdetett a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói részére, mivel az egyesület kiemelkedően fontosnak tartja a jövő logisztikusa számára szakmai és emberi fejlődésének támogatását, a tehetséggondozást. Így a Klub célul tűzte ki a logisztika iránt elhivatott tehetséges alapszakos és mester szakos nappali tagozatos hallgatók támogatását, lexikális tudásuk bővítését, szakmai kötődés kialakítását.

A versenyre nevezni országosan, különféle diákszervezeteken-, szakmai szervezeteken-, valamint felsőoktatási intézményeken keresztül lehetett 5 fős csapatokban, 1 felkészítő tanár résztelével. A szervezők mérnöki és gazdasági szakokról várták a BSc és MSc képzéseken résztvevő egyetemista és főiskolás nappali tagozatos hallgatók jelentkezését, mivel a több fordulós online verseny során kiírt feladatok megoldásához szükséges a szélesebb körű ismereti háttér, valamint az eredményes részvételhez az angol nyelvtudás.

A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy neves felsőoktatási intézményekből, mint például a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola összesen 23 csapat jelentkezett, hogy összemérje tudását, ahol esettanulmány jellegű, gyakorlati feladatok várták őket, a logisztika különböző témaköreit érintve így például ellátási lánc, áruszállítás, készletezés, anyagmozgatás, raktározás, csomagolástechnika stb. Az többfordulós online verseny negyedik fordulójában az az első 5 csapat vehetett részt, akik a verseny során a legjobban teljesítettek, ennek következtében a legtöbb pontot érték el.

A negyedik forduló alkalmával megrendezett élő show-n a csapatok személyesen is találkozhattak egymással, ahol egy rövid bemutatkozó videóval kezdték prezentációjukat. Ez idő alatt a többi csapat tagjai tojáscsomagoló feladat várt, ahol a cél a ledobásra kerülő tojások épségének megőrzése, minél kevesebb csomagolóanyag felhasználásával. Az Élő show-n a csapatoknak több ügyességi feladaton keresztül kellett összemérni szakmai tudásukat, innovációs- és vezetői készségeiket, leleményességüket, mint például túrajárat szervezés, rekeszpakolás alkalmával. A logisztikai ügyességi feladatok megoldása közben, a résztvevőknek lehetőségük volt kipróbálni a segway-t is.

Az esemény a díjátadóval zárult, ahol kihirdetésre került az első három „ dobogós ” csapat, akik ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehetik át helyezésüknek megfelelő jutalmukat 2014 májusában a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 3. Nemzetközi és 8. Országos Konferenciáján:

1. helyezett: 500 000 Ft/ csapat felkészítő tanárukkal az Pirítós csapata lett, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karából kerültek ki

2. helyezett: 350 000 Ft/ csapat felkészítő tanárukkal az Allogáció csapata lett, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karából kerültek ki

3. helyezett: 150 000 Ft /csapat felkészítő tanárukkal a Cool-Log Ó csapata lett, aki a veszprémi Pannon Egyetemről kerültek ki

A fődíjak mellett minden döntőben részt vevő csapat elismerésben részesült, így átadásra került a Grundfos Magyarország Kft. különdíja is a legjobb gyártásoptimalizálási megoldásért, valamint a Levegő Munkacsoport különdíja a környezetvédelmi szempontok figyelembevételéért. Ezen kívül a Ghibli Kft., a Sews B.V. Magyarországi Fióktelepe, Felina Hungária Kft.és az Emerson Process Management Mo. Kf.t is gyakorlati helyet ajánlott fel a versenyzők számára.

 Jövö Logisztikusa gondozó programról további részleteket olvashat a Supply chain monitor-ban valamint a Közhír 2014 május 78/4. szám-ban.