Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 8. Országos és 3. Nemzetközi Konferenciája

A két napos konferenciát 2014. május 22-23-án rendezték meg, ahol a logisztika, beszerzés, supply chain, raktározás területéről érkező vezetőkaz európai logisztikai folyamatok fellendítéséről, optimalizálásáról, hallhattak előadást. A rendezvényt idén Érczfalvi András, a Gazdasági Rádió szerkesztő-riportere és Krizsó Szilvia,Pulitzer – emlékdíjas újságíró vezette le.

A plenáris napon külföldi vendégelőadóként hallhatták többek között Aiichiro Kurata előadását (Hitachi Global) Introduction of Hitachi and Recent Logistics Activities témában, Flavio Pillon, Electrolux Transportation Planning Approach címmel, továbbá a Sopharma-tól Savina Mihaylova és Velislav Shopov  Dynamic Logistics in Pharma témában. A hazai vezetők kitűnő esettanulmányukon keresztül osztották meg tapasztalataikat: Bán László, a Fortaco Zrt. ellátási lánc vezetője a fuvarszervezési folyamatok optimalizálásának lehetőségére nyújtott kiváló példát, majd Nagy Zoltán, az Emerson Process Management Mo. Kft. szállítmányozási és vámcsoport vezetője bemutatta, hogy egy globális vállalat hogyan tudja a teljes ellátási láncot egy központi rendszer fejlesztés segítségével átfogni, melynek eredményeképp alacsonyabb költségeket és rövidebb átfutási időt érnek el logisztikai folyamataikban.

A gálavacsora kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, melynek témája Visegrádi négyek: a közép – kelet európai térség logisztikai, gazdasági viszonya, melynek résztvevői Milan Lukacovsky ZLZ SR alelnöke, dr. Lenner Áron Márk, helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium, Glattfelder Béla, Európa Parlamenti képviselő, Kistamás Gábor, Beszerzési és Logisztikai Igazgató Siemens Zrt. Török Zoltán, Raiffeisen Bank Zrt. vezető elemző, dr. Bárdos Krisztina, az IFKA Kft. ügyvezető igazgatója, és az NLV Klub elnöke Szabó Zoltán.

A gálavacsora alatt került sor az NLV Klub egyedülálló kezdeményezése, a Jövő Logisztikusa csapatbajnokság díjátadójára is, ahol a három nyertes, felsőoktatási hallgatókból álló csapat vehette át díját, az összesen 1 000 000 Ft  összeget. Nagy taps fogadta a győztes Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 5 fős „Pirítós” csapatát, amelyet felkészítő tanárként Dr. Bokor Zoltán egyetemi docens vezetett.  2. helyezett lett az „Allogáció” csapata a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, amelynek felkészítő tanára Lénárt Balázs volt.3. helyezést ért el a Pannon Egyetem „Cool-Logó” csapata, Dr. Kovács Zoltán felkészítő tanár vezetésével. A többfordulós, nehéz elméleti és gyakorlati feladatok elvégzésével a fiatalok jelezték, hogy a logisztikai szakma színvonalas utánpótlása megtalálható az egyetemeken, főiskolákon.

A konferencia második napján a jelenlévők sikerrel alkalmazott projektekről hallhattak workshop előadásokat, így például Dr. Bárdos Krisztina (IFKA), és Somogyi Attila (SSI Schäfer Kft.)közös előadásában Kutatásfejlesztési lehetőségek a logisztikában címmel, valamint Végh László (Schwarzmüller Kft.) Fuvarköltség csökkentése egyedi gyártású járműfelépítményekkel témában. Idén a női vezetőkről sem feledkezett meg a szakma, akik számáraBirizló-Szabó Irén (Klinikai szakpszichológus) tartott zártkörű beszélgetést a Női vezetői szerepek a logisztikában címmel.A konferencia második napjára Talmácsi Gábor is ellátogatott, hogy megosszaprofi pályafutása egyedülálló élményeit.