Konferencia összefoglaló

 

Idén 12. alkalommal került megrendezésre a Nagyvállalatok Logisztika Vezetőinek Konferenciája, amelynek 2018. május 31-június 1. között a tapolcai Hunguest Hotel Pelion adott otthont.

A konferencia fő témája a digitalizáció, automatizálás, a jövőbe mutató technológia volt.  A téma aktualitását és fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2008-ban útjára indított sorozat idén közel 300 fővel büszkélkedhetett.

A konferencia egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, amelynek fő témája a digitalizáció volt. Ezután Nyul Attila az Antenna Hungária Zrt.  logisztikai és készletgazdálkodási osztályvezetője ismertette a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság logisztikai kihívásait, azt, hogy hogyan tartható az előre megbeszélt forgatókönyv egy ilyen eseményen és hogyan lehet alkalmazkodni a folyamatosan módosuló igényekhez. Őt követte Mayer Zoltán (Ghibli Kft.) és Bodor Árpád (e-track Informatikai Kft.) az áruk védelméről szóló előadásukkal.

Majd Maróti Dániel (Pápai Hús Kft.) és Krasnyánszki Sándor (Cola Trans Kft.) avatta be a hallgatóságot a Pápai Hús sikertörténetébe, valamint a résztvevők különböző hústermékeket kóstolhattak, amely targoncán érkezett az előadóterembe. A délelőtt zárásaként Bereczki Balázs (Pernod Richard Hungary Kft.) elmondta, hogyan lehet win-win szituációval zárni az ellátási láncban felmerült helyzeteket.

A délután folyamán a résztvevők több workshop közül választhattak.

Az első blokkban a raktártechnikai és áruvédelmi témák kerültek előtérbe, míg a második blokkban az automatizálásé és raklapoké volt a főszerep.

Mint minden évben, idén is díjazásban részesültek a gálavacsorán azon Klubtagjaink, akik abban az évben a logisztikai szakmáért kiemelkedő munkát végeztek, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, mely a hazai szakma számára is példamutató. Idén ezt a kitüntetést Mayer Zoltán (Ghibli Kft.) és Kiss Ádám a Jungheinrich Hungária Kft. képviselői kapták a Logisztikai Csapatbajnokságban vállalt kiemelkedő szerepükért.

A Klubba belépő új tagok is elismerésben részesültek továbbá a Logisztikai Csapatbajnokság győztes csapatait illető 1.000.000.- Ft összértékű díjak is ünnepélyes keretek között kerültek átadásra. A Levegő Munkacsoport és a Klub közös környezetvédelmi elismerése, a Radó Dezső díj idén Farkas Gergelyt, a GLS Hungary Kft. ügyvezetőjét illette. A díjat olyan hazai szakemberek kapják, akik kiemelkedő eredményeket értek el a szállítás okozta környezetszennyezés csökkentésében.

A gálavacsora során Kiss Balázs illuzionista és bűvész varázsolta el a közönséget.

A korábbi évekhez hasonlóan nemcsak résztvevőink voltak jelen számos országból, de előadónk is érkezett külföldről. Stef Cornelis (Transport&Environment) a fenntartható közúti árufuvarozásról tartott előadást, majd Katona Tamás (Berton Világítástechnika Kft.) a megfelelő raktárvilágításról és Sóvári János (Jungheinrich Hungária Kft.) a jövő energiatárolásáról beszélt. Ezt követően Tari Annamária pszichaterapeuta avatta be a hallgatóságot az X, Y és Z generációk közötti különbségekbe. A konferencia második napja egy pódium beszélgetéssel zárult, ahol Risztov Éva mesélt pályafutásáról.

 A sikeres konferenciasorozat a hazai szakmai életben egy kivételes lehetőség arra, hogy a gyakorló szakemberek egymással aktuális, napi problémáikat megosszák, vagy őket foglalkoztató stratégiai kérdésekben eszmét cseréljenek. A konferencia másik erőssége, hogy értékes szakmai kapcsolatok születnek a rendezvény ideje alatt, mellyel a logisztikai szakemberek egy közösséggé fejlődnek, hiszen csapatban rejlik az erő.

Május 30-án a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klub tagjainak nyílt lehetőség egy zártkörű VIP esten való részvételre, melyen Ligetfalvi Gábor gazdasági szakértővel, Török Zoltán a Raiffeisen Bank vezető elemzőjével és dr. Feledy Botond külpolitikai szakértővel folytathattak bizalmas beszélgetést a globális trendekről és a hazai kilátásokról.

A komoly témák után pedig egy különleges sörkóstolón vehettek részt a Klub tagjai.

Ha Ön is szeretne e sikeres közösséghez csatlakozni, keressen minket bizalommal az nlvklub@nlvklub.hu e-mail címen.

Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja

Mi a Klub célja?

A logisztikai szakma fejlődésének elősegítésére olyan önkéntes és emberi kapcsolatokon alapuló közösséget hoztak létre, ahol a tagok egymást segítve törekednek arra, hogy munkájuk könnyebbé, eredményesebbé és professzionálisabbá váljon.

Hogyan valósítják meg a célt?

A Klub keretei között biztosítják az egymástól tanulás lehetőségét:

A klubon keresztül a tagok egymással szakmai kérdéseket vitatnak meg, személyes találkozókon egymásnak tanácsot adnak. A klubtagok egymástól megoldási javaslatokat, recepteket tanulnak, és azt saját vállalati folyamataikba helyezik át. Saját ismereteiket, tapasztalataikat akár azonnal átadják kollégáiknak.

Könnyen elérhető gyakorlati tudásbázist gyűjtenek.

Értékes, komoly szakmai kapcsolatokat, ismeretségeket alakítanak ki.